Wijziging in activiteiten en BBQ!

June 1, 2016

Via deze weg willen wij jullie graag informeren over een wijziging in de geplande cross van volgende week zondag 26 juni.

 

Door het slechte weer van afgelopen week staat er veel water in de springtuin. Hierdoor is het helaas niet mogelijk om hier volgend weekend een cross in te rijden. De cross wordt verplaatst naar september, dan heeft iedereen genoeg tijd om te oefenen.  De cross wordt nu een springwedstrijd in de grote bak. We starten om 14.00 uur. De startlijst hangt inmiddels op het prikbord.

 

Om 16.00 uur zal Chaiyenne met een van haar paarden een spectaculaire demonstratie geven. Chaiyenne rijdt nationale en internationale concoursen en zal ons hier wat van laten zien. Om 16.15 uur zullen we met zijn allen het parcours dat we gesprongen hebben afbouwen gevolgd door de prijsuitreiking om 16.30uur.

 

Vanaf 17.00 uur beginnen we met de BBQ! Iedereen is van harte welkom! Jong en oud, ruiters en niet ruiters. De inschrijflijst hangt op het prikbord, zodat we er een beetje rekening mee kunnen houden hoeveel mensen we mogen verwachten.

 

Het weer belooft een stuk mooier te worden komende week dus we hopen op een lekker zonnetje en een hoop gezelligheid.

 

Tot volgende week!

Namens de Activiteiten Commissie 

   

  Instructie derde kwartaal

  Vanaf 1 juli start alweer het derde kwartaal van 2016. Dit betekent ook dat er ingeschreven kan worden voor lessen. Aangezien er de afgelopen keren weinig wijzigingen in de lesindeling plaats vinden, gaat het ditmaal iets anders. Je blijft nu in principe ingedeeld in de les waarin je op dit moment zit, tenzij je naar een andere les wilt, uitschrijven etc. Laat dit dan voor zaterdag 25 juni weten via een e-mail naar info@hczeegersloot.nl. Wanneer je voor een les wilt inschrijven kan dit ook bij deze manier. 

   

  Overigens zal er waarschijnlijk wel wat gaan worden geschoven in lessen. De ruiters die dit betreft zullen we persoonlijk benaderen.

   

  Jullie kunnen de komende tijd een paar andere gezichten zien als instructeurs, te weten Erik, Roelien en Wendy. Zij zullen lesgeven i.v.m. de overname van de lessen van Kim, een deel van de lessen van José en in verband met de vakantieperiode.

   

  Wij wensen iedereen weer veel lesplezier toe in het komende kwartaal!

   

  Van alles wat

   

  • Er zijn wat vragen geweest over paarden die tijdelijk weg gaan in de zomer (bv. het land op etc.) en de maatregelen rondom de preventie van droes en andere infectieziekten. Indien het paard in contact komt met andere paarden en/of in een groep staat zal deze bij terugkomst drie weken in observatie komen te staan. Dat betekent dat er wel gereden en gelongeerd aan de lijn mag worden, maar niet los in de paddock, niet in het weiland en niet in een groepsles. Het dier mag alleen in de molen indien er stroom om de tussenhekken staat. Het dier wordt tweemaal per dag getemperatuurd. Tevens staat het paard in een voor observatie bedoelde stal. Indien er na deze drie weken geen symptomen van een besmettelijke ziekte (dus niet alleen droes) laat zien, vervallen deze maatregelen. Indien dit wel zo is, worden de benodigde maatregelen voor de betreffende ziekte genomen. Manuela zal, zo nodig in overleg met het bestuur, beoordelen of dergelijke observatie nodig is.

  • Deze observatie zullen we ook gaan hanteren voor nieuw binnen komende paarden. 

  • Met het mooie weer is ook het buitenrijseizoen weer begonnen en kunnen we weer gebruik maken van het mooie Zegersloot park. Denkt iedereen eraan om te zorgen dat je pony of paard in de berm mest zodat het park ook voor wandelaars, golfers, fietsers etc. schoon en prettig blijft?

  • Denken de leskaartruiters eraan om hun zomervakantie door te geven? Als dit niet op tijd wordt doorgegeven, kunnen deze lessen niet worden ingehaald!

  • Vandaag was er de vader- en moederdag. Hierbij kregen ouders/verzorgers van kinderen die bij ons rijden de kans op ook eens op een paard te stappen en te ervaren hoe dat is. Het was een leuke en geslaagde dag!

  Share on Facebook
  Share on Twitter
  Please reload

  Featured Posts

  Foto van vroeger

  March 26, 2019

  1/1
  Please reload

  Recent Posts

  March 15, 2020

  September 30, 2019

  March 26, 2019

  November 1, 2018

  September 17, 2018

  Please reload

  Archive
  Please reload

  Search By Tags
  Please reload

  Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

  Copyright ©

  Hippisch Centrum Zeegersloot

  Bel voor meer info

  +31 (0) 6 11 36 95 43

  info@hczeegersloot.nl

  Adres

  Westkanaalweg 17

  2403 NA Alphen aan den Rijn

  Social Media

  • Facebook Social Icon
  • Twitter Social Icon
  • YouTube Social Icon
  This site was designed with the
  .com
  website builder. Create your website today.
  Start Now