top of page

Lessen

Smurfenles

Sinds kort geven we smurfenlessen op zaterdag.

Tijdens deze les leren jonge kinderen (vanaf 6 jaar), maar ook angstige kinderen spelende wijs kennismaken met het paardrijden. Opzadelen, afzadelen, op- en afstappen, licht rijden tijdens het draven is een hele kunst. Door de kleine groepen is er veel persoonlijke aandacht. De les duurt 30 minuten. Hierna ze kunnen doorgroeien naar een groep les van een uur.

Groepslessen

 

Jonge ruiters groeien uiteindelijk door naar een van onze groepslessen. Dit zijn rijlessen van een uur voor kinderen vanaf 7 á 8 jaar. In deze lessen leert uw kind zelfstandig te rijden op een veilige manier. Ruiters die al kunnen rijden mogen gelijk door naar de groepslessen, we kijken wel vooraf in welke groep je het beste kan starten door middel van een proefles.

Privélessen

 

Voor oudere jeugd en volwassenen die willen starten met paardrijden bieden we privélessen aan. Deze een op een les duurt 30 minuten. Afhankelijk van de ruiter kunnen ze na enkele lessen doorgroeien naar een groep les van een uur.

IMG_0068.JPG
Beginnen?

Schaf voor uw eerste les niet direct van alles aan. Kom eerst eens een paar keer rijden, dat geldt ook voor uw kinderen. Een makkelijke broek en stevige schoenen (niet te grof) of rubberlaarzen zijn voor de eerste lessen voldoende. Een cap kunt u op de manege lenen. U wordt verzocht ruim van tevoren aanwezig te zijn voor uw les (minimaal 30 minuten). U kunt dan in alle rust uw paard een klein poetsbeurtje geven en opzadelen. De eerste paar keer wordt u daarbij uiteraard geholpen.

Alle gebruikers van de accommodatie worden ook lid van de Landelijke Rijvereniging en Ponyclub de Alphense Ruiters. De contributie hiervoor bedraagt €40,- per jaar, en is bij een leskaart op een manegedier bij de prijs inbegrepen.

Benieuwd naar onze lessen? Komt gerust eens langs om kennis te maken met ons en onze dieren en een les bij te wonen. En eventueel kunt u dan gelijk een afspraak maken voor een proefles! Voor meer informatie over de lessen kunt u contact opnemen via het contact formulier of met de beheerder 06 11 36 95 43.

Paardrijlessen


Op HCZeegersloot leren we u en/of uw kinderen paardrijden! De minimumleeftijd is 6 á 7 jaar, maar wanneer uw zoon of dochter klaar is voor paardrijden kan natuurlijk per kind verschillen. We organiseren gedurende de week diverse paarden- en ponylessen voor alle leeftijden en niveaus. U krijgt les in één van onze drie rijbakken en in de zomer is de kans groot dat u een buitenrit gaat maken in het fraaie recreatiegebied Zegersloot. U krijgt gevarieerd les van één van onze instructeurs waarbij ook eens een sprongetje gemaakt wordt. Bij mooi weer kan dit zelfs in onze eigen springtuin.

20180610_140700.jpg
Angst voor paarden…

 

Wat doe je als je kind wilt gaan paardrijden maar als ouder vind je dit dood eng! Het idee alleen al om de box van een paard in te moeten lopen, brrrr.

Hoe leuk zou het zijn, als je geen angst hebt en dat je kan helpen met poetsen en opzadelen. En een paard vasthouden en er een stukje mee te lopen, je kind zal versteld staan.

Je wilt je kind graag helpen maar je hebt geen idee hoe.

En zou je wel meer willen weten over het gedrag van een paard?

Dat kan! In een paar lessen kunnen wij, bij Hippisch Centrum Zeegersloot, je inzicht geven in hoe een paard denkt en reageert zodat je een paard beter leert begrijpen. Dit doen we doormiddel van grondwerk- en loswerklessen  (je werkt dan met het paard aan de hand en zit er niet op).  We gaan o.a. samen een paard poetsen en je krijgt hier tips over hoe je dit het beste veilig kunt doen.

Voor je het weet kijk je terug en denk je ‘jeetje had ik dit maar eerder gedaan!’.

Interesse? Wacht niet langer en neem contact op via het contact formulier of met de beheerder 06 11 36 95 43.

Buitenrit juni 2019.jpg
bottom of page