top of page

Ellis Buis paarden massage

Even voorstellen;

Ik ben Ellis Buis en inmiddels rijd ik ruim 33 jaar lessen op deze manege. Gekke dingen meegemaakt, wie niet, en vele lievelingspaarden voorbij zien komen. Op dit moment is Venga mijn grote veeleisende vriendin. Een aantal jaren geleden, ik viel toen met regelmaat van paarden met ambulanceritjes en een plaatje in mijn pols als gevolg, vroeg ik me af of dit nog wel een geschikte hobby was…. Maar dierbaren zeiden dat ik altijd zo blij kijk met paarden om me heen. Dus ik zocht een list om juist méér paard in mijn leven te hebben, zonder vaste verplichtingen die ik als freelancer niet kan waarmaken.

Dat werd massage… Het begon met een basisopleiding sportmassage voor paarden, maar ik ben nogal fanatiek dus behaalde uiteindelijk na een dik jaar studie de hoogste licentie. Interessante opleiding, inclusief training met hartslagmeters, tapen, uiteenlopende massagetechnieken, horsemanschip, anatomie, mobiliseren en vooral heel veel voelen. Dat was nog niet genoeg… Veel paarden hebben onderhuids littekenweefsel en verkleefde spieren en bindweefsel door slecht passende zadels, dus de opleiding Myo-fascial release therapeut (kortweg: bindweefselmassage) werd ook afgerond. En nu zit ik in de laatste fase van een anderhalf jaar lange studie in Engeland voor Masterson Method practitioner. Deze methode is heel zacht, héél effectief en diepgaand en met grote resultaten.

Meer paarden in mijn leven is dus gelukt  Ik masseer veel paarden elke week in het hele land en geef workshops aan eigenaren over massage. En soms help ik een manegepaard van HCZ dat geblesseerd is (geweest) weer op gang in zijn herstel. Héél dankbaar om te doen! Mochten jullie me dus eens voorbij zien lopen, in paardrijdkleding op donderdagavond of in mijn flitsende ‘massage-jas’, ik ben altijd bereid even mee te denken en voelen met het lijf van je paard! Mocht je meer over mijn werk willen lezen, dan kun je ook eens kijken op www.ellispaardenmassage.info of www.facebook.com/ELLISpaardenmassage.

 

Wie weet tot snel!

Sport massage na je wedstrijd

 

Sinds kort geef ik op een wedstrijddag een Sport massage.
Als sportmasseur kan ik een paard goed ondersteunen om na een wedstrijddag snel spanning los te laten, te herstellen en verzuring sneller af te laten voeren. Dat kan in een cooling down massage van ca 20 minuten. Deze massage bestaat uit een aantal technieken om het paard zelf te laten ontspannen, het masseren van de grote spieren in schouders en achterhand voor afvoer van afvalstoffen en stretchen en mobiliseren om vermoeide spieren weer op lengte te krijgen. 

 

Graag wel vooraf aanvragen.

Indy 2 4jan19.jpg
Storm 1 22 aug 18.jpg

Mogelijkheid voor samenwerking in paardencoaching.


Het omgaan met paarden vraagt van jezelf veel rust, een lage ademhaling en loslaten. Alles wat je zelf vasthoudt, houdt het paard ook vast en geeft hem het gevoel dat hij op zijn qui vive moet zijn of zelf leiderschap moet overnemen. Elk paard is verschillend en heeft in jouw tempo, houding en ademhaling een individuele benadering nodig. Én jouw volledige aandacht. Want als je aan je boodschappenlijstje denkt, checkt het paard ook uit.


Voor volwassenen én kinderen is het heel interessant om te ervaren hoe zacht en rustig je zelf kunt worden, en hoeveel invloed dat op een paard heeft. Startpunt is de ‘Bladder Meridian’-techniek (blaasmeridiaan) uit de Masterson Method. Je leert de kleinste signalen van het paard herkennen en ermee te werken. Je brengt het paard in een mentale staat van rust en herstel (parasympatisch zenuwstelsel) en geeft hem zo ontspanning en laat het lichaam herstellen van hard werken, een blessure, mentale stress of wat er dan ook in het lijf of de geest omgaat.


Die bubbel waarin jij en je paard samen zijn, kan je leven veranderen. Want langzaamaan merk je dat ook in de rest van je leven zachtheid en rust je veel kunnen brengen en jezelf prettiger laten voelen. Dat is wat je van paarden kunt leren.

 

Geweldig toch!

bottom of page