top of page

Wedstrijden

Het wedstrijdsecretariaat houdt zich bezig met officieel door de KNHS (Koninklijke Nederlandse Hippische Sportbond) georganiseerde wedstrijdsport. Zo organiseert het wedstrijdsecretariaat officiële indoor dressuurwedstrijden op onze eigen manege. Officiële wedstrijden worden uitsluitend gereden met privé dieren. 

Vanaf 6 jaar mag je met een pony starten en vanaf 12 jaar met een paard. Verder moet het paard/pony gechipt zijn en een basisenting hebben gehad. Op het prikbord worden de inschrijflijsten voor de wedstrijden in eigen huis  opgehangen. Natuurlijk is het ook mogelijk om op andere accommodaties KNHS wedstrijden te rijden. In de nabije toekomst kan er digitaal worden ingeschreven voor de wedstrijden via "MijnKNHS".

 

Het is wel verstandig om, alvorens in te schrijven voor een wedstrijd, op de wedstrijdkalender van de KNHS te controleren of het gaat om een goedgekeurde wedstrijd. Als een wedstrijd niet goedgekeurd is tellen de gereden winstpunten namelijk niet!

Ook als u niet deelneemt aan de officiële wedstrijden, is het leuk om deze evenementen bij te wonen. Het is leerzaam en voor de deelnemers van de wedstrijden is het leuk om supporters te hebben. Veelal is het gewoon een gezellige dag! 

Voor meer informatie over de wedstrijden kunt u terecht op www.wedstrijdplatform.nl en www.knhs.nl.

wedstrijd2.gif
KNHS.png
bottom of page